Az egészséges táplálkozás és a sikeres fogyás ott kezdődik, hogy több friss gyümölcsöt és zöldséget, valamint halat és szárnyast eszel, és a szénhidrátbevitel csökkentése mellett megpróbálod visszaszorítani a sok cukrot, sót és állati zsírt tartalmazó élelmiszereket.
Mielőtt továbblépnénk, nézzünk meg pár fontos alapelvet:
Gyümölcsök, zöldségek
A gyümölcsök és a zöldségek fogyasztása kiemelkedő jelentőségű szervezetünk optimális működéséhez. Olyan tápanyagok forrásai, melyek hozzájárulnak bél- és immunrendszerünk erősítéséhez. Pozitív hatásaik olyan biológiailag aktív anyagaiknak köszönhető, mint a vitaminok, rostok, fehérjék, antioxidáns és polifenol jellegű vegyületek. Napi táplálkozásunk során ezeknek a védőfaktoroknak csak egyes változataihoz juthatunk hozzá. A Flavon termékei segíthetnek, hogy gyümölcs- és zöldségfogyasztásunk mindig minőségi és változatos legyen.
A Flavon termékek jelentős hatóanyagai: a polifenolok, azon belül is a flavonoidok, a karotenoidok, a kén és nitrogén tartalmú szerves vegyületek (klorofill, béta-karotin, likopin, lutein).
Növényi olajok
Az emberi szervezet fontos energiaforrásai a különböző zsír jellegű anyagok. Köztük olyan növényi eredetű zsírsavak is megtalálhatóak, melyek elengedhetetlenek az egészséges élethez. Ilyenek az esszenciális omega-3 és omega-6 többszörösen telítetlen zsírsavak. Testünk önmagában nem képes ezeket előállítani, így elsősorban táplálékunkon keresztül kell biztosítani a bevitelüket. A termékeinkben felhasznált hidegen sajtolt olajok bőséges forrásai ezeknek az élettanilag fontos zsírsavaknak. Ezek mellett tele vannak jótékony hatóanyagokkal, gazdagok vitaminokban, polifenolokban, karotenoidokban. Élettani, szinergetikus és antioxidáns hatásaik jelentősek.
Nutrigenetika
NUTRIGENETIKA: az emberi genom és a bevitt tápanyag kölcsönhatását vizsgáló tudomány.
EPIGENETIKA: arra a kérdésre keres választ, hogy a környezeti tényezőknek a szülőkre gyakorolt hatása milyen változásokat okoz az utódok génállományát tekintve.
TELOMER: a DNS-szál két végén található rövid, többszörösen ismétlődő szekvencia, melynek hossza függ a táplálkozástól és az életviteltől.
A Flavon termékekben található szinergetikus, növényi vegyületek speciális védőhatásaikat kifejtve pozitívan befolyásolják génállományunkat; ezt számos tudományos publikáció bizonyítja.