FLAVON GREEN+ (Prémium)
Zöldségkinálat a legmagasabb fokon.
Az egészséges táplálkozás kiemelt és elengedhetetlen feltétele a rendszeres zöldségfogyasztás. A zöldségek ellátják szervezetünket alapvető és speciális tápanyagokkal, élelmi rostokkal, vitaminokkal, kedvező hatással vannak általános egészségi állapotunkra. A Flavon Green olyan új, forradalmi módját teremti meg a zöldségfogyasztásnak, amely teljességgel átalakítja az eddigi szokásokat!
+ minden korosztálynak, gyerekektől a legidősebbekig
+ ha magas minőségű zöldségterméket keres
+ ha szeretné kiegészíteni napi zöldségfogyasztását
+ ha koncentrált formában szeretne zöldséget fogyasztani
+ mert jól harmonizál a többi Flavon termékkel
Összetevők:
Articsóka: Karotenoidokban, B-vitaminokban, prebiotikus hatású inulinban gazdag, magas antioxidáns hatású. Jellegzetes májvédő hatásokkal rendelkezik, támogatja a máj egészségét, emésztésfokozó, gyulladásgátló, diatetikus hatású.
β-glükán: élesztő eredetű, különleges poliszacharid, ami fenntartja, támogatja az egészséges immunaktivitást, csökkenti a bakteriális és vírusos fertőzések, illeve az allergén-hatások rizikóját. Antioxidáns hatású, szabályozza a vércukor és a koleszterin szintet, segíti a bőr egészségét.
Kurkuma: zsíroldékony összetevői a kurkuminoidok, erős antioxidáns, gyulladásgátló és neuroprotektív hatásokkal rendelkezik. Segíti a szervezet detoxifikációs folyamatait. Késlelteti a glükózfelszívódást, májvédő hatású.
Narancs: lipofil flavonoidokban, karotenoidokban, C-vitaminban, természetes növényi rostokban gazdag. Magas antioxidáns hatású.
Moringa levél: elemekben/nyomelemekben, tápláléki rostokban gazdag. Immunerősítő, gyulladásgátló összetevőket tartalmaz. Fokozza az inzulintermelést, májvédő hatásokat mutat. Az egyik legerősebb antioxidáns aktivitású anyag.
Spárga: nagyon alacsony energiatartalmú, probiotikumban (inulin), különleges aminosavakban, B-vitaminokban, C-vitaminban és folsavban, flavonoidokban és glutationban gazdag. Sokféle pozitív élettani hatással rendelkezik (diabetikus hatás, stressz csökkentés, természetes afrodiziákum).
Brokkoli: ásványi anyagai közül kiemelkedik a kálium, a kalcium, a magnézium, a nátrium, a vas, a cink és a foszfor. Gazdag növényi flavonoidokban, indolokban és izotiocianátokban. Kutatások bizonyítják, hogy helye van a különféle terápiás étrendekben.
Homoktövis: flavonoidvegyületek szerteágazó spektruma jellemzi, melyek jótékony hatással vannak az emberi szervezetre. Kiemelkedő a kálium-, magnézium-, foszfor-, vas- és antioxidáns-tartalma. Feldolgozva dzsem, bor, ivólé, likőr, zselé, sőt olajtermék is készülhet belőle.
Zöld tea: élénkítő hatású. Különböző színanyagokban gazdag. Segíti a gyomorba kerülő zsírok lebontását, a kínai gyógyászat pedig jelentős antioxidánsként ismeri el. A mikrotápanyagok közül krómot, mangánt, szelént és cinket tartalmaz átlag feletti mennyiségben.
Sárgarépa: fontos hatóanyaga a bétakarotin, de emellett más karotinokat is tartalmaz. Flavonoidokban és illóolajokban is gazdag. Sokoldalú zöldség, hatóanyagainak köszönhetően részt vesz a szabadgyökök károsító hatásának megakadályozásában is.
Spirulina alga: 55–67% fehérjét, 10–19% szénhidrátot, 7–15% zsírt, valamint 5–9% ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Különféle vitaminokat, ásványi anyagokat és klorofillt biztosít számunkra. Komoly múlttal rendelkezik, már az aztékok is fogyasztották.
Spenót: az egyik legmagasabb K-vitamin-tartalmú zöldségünk. Sok luteint és természetes karotinoidot tartalmaz, de gazdag flavonoidokban, klorofillban és folsavban is. Kiváló antioxidáns, bioaktív összetevőkkel rendelkezik.
20 566 T-ORAC / 6g (napi egy kanál)
Az ORAC érték megmutatja egy bizonyos élelmiszer, kiegészítő vagy összetevő szabad gyök pusztító és semlegesítő képességét.
Minél magasabb az ORAC érték, annál jobb antioxidánsról beszélünk.
A táplálkozástudósok napi kb. 5.000 ORAC egységnyi élelmiszer fogyasztását javasolják. Mindazonáltal amikor valaki nagyobb mértékben van kitéve a szabadgyökök károsító hatásának (sportol, dohányzik, egészségtelenül táplálkozik stb.), a javasolt ORAC egység a dupláját vagy háromszorosát is elérheti!