FLAVON MAX+ (Prémium)
Rohanó életünk bajnokainak
Azok számára ajánljuk, akiknek az egészség védelme magas prioritást élvez az életvitelük alapján. Ezzel a gondosan kiválogatott, komplex, természetes, magas minőségű étrend-kiegészítővel bevihetjük szervezetünkbe a megfelelő antioxidánsokat, vitaminokat és ásványi anyagokat.
+ a testi és szellemi kondícióra odafigyelő felnőttek számára
+ ha mozgásban gazdag, sportos életet él
+ ha az átlagosnál nagyobb oxidatív stressznek van kitéve
+ rendszertelenül étkező cégvezetőknek, menedzsereknek
+ ha állandó stressz terhe mellett napi 12-16 órát is dolgozik
Összetevők:
Acerola: legnagyobb értékét az adja, hogy a jelenleg ismert egyik legnagyobb C-vitamin-tartalmú gyümölcs. Igen kedvelt „természetes segítő” Közép- és DélAmerikában, ahol a népi gyógyászatban gyakran használják.
Gránátalma: a Bibliában is említik ezt a modern tudomány által újra felfedezett, kiemelkedő antioxidáns tartalmú gyümölcsöt, melynek még a vörösbornál vagy a zöld teánál is magasabb a szabadgyök-megkötő képessége.
Fekete ribizli: az ókori rómaiak köszvénybogyónak nevezték. C-vitamin-tartalma nagyobb, mint a citromé vagy a zöldpaprikáé. Jelentős B-vitamin-forrás, valamint vas-, mangán- és réztartalma is számottevő. Univerzális hatóanyagai miatt igen kedvelt.
Homoktövis: flavonoidvegyületek szerteágazó spektruma jellemzi, melyek jótékony hatással vannak az emberi szervezetre. Kiemelkedő a kálium-, magnézium-, foszfor-, vas- és antioxidáns-tartalma. Feldolgozva dzsem, bor, ivólé, likőr, zselé, sőt olajtermék is készülhet belőle.
Fekete áfonya: igen sok ásványi anyag található benne. Flavonoidjai közül fontos kiemelni a mirtillint, melynek számos pozitív hatása van. Más gyümölcsökhöz képest magas természetes luteintartalommal rendelkezik. Természetes C-, B1- és B2-vitaminforrás.
Kékszőlő: egyik legfontosabb ható- anyaga a rezveratrol nevű polifenol, mely többek között a vörösbor jótékony hatását is eredményezi. Emellett jelentős kálium-, mangán-, magnézium- és szelénforrás, továbbá értékes gyümölcssavakkal rendelkezik.
Fekete bodza: magas a vas, C-vitamin- és színanyagtartalma. Jelentős B1-, B2- és B6-vitamin-, valamint folsavforrás. Rendkívül gazdag színanyagokban. Olyan flavonoidokat tartalmaz, mint a rutin, a kvercetin vagy a sambucin.
Cékla: káliumot, magnéziumot és kalciumot tartalmaz. Jelentős mennyiségben található meg benne a magzati fejlődés szempontjából fontos szereppel bíró folsav. Vörös festékanyaga, a betanin számtalan pozitív hatásáról ismert, élelmiszerek természetes színezőanyagaként is előszeretettel használják.
Ginszeng: „az élet gyökere”, mely tudományos kísérletek szerint növeli a szellemi és fizikai erőnlétet, csökkenti a fáradtságérzetet. Egyedi hatóanyagai a ginzenozidok. A gyökerét évszázadok óta használják a Távol-Keleten. Adaptogén tulajdonságú.
42 306 T-ORAC / 6g (napi egy kanál)
Az ORAC érték megmutatja egy bizonyos élelmiszer, kiegészítő vagy összetevő szabad gyök pusztító és semlegesítő képességét.
Minél magasabb az ORAC érték, annál jobb antioxidánsról beszélünk.
A táplálkozástudósok napi kb. 5.000 ORAC egységnyi élelmiszer fogyasztását javasolják. Mindazonáltal amikor valaki nagyobb mértékben van kitéve a szabadgyökök károsító hatásának (sportol, dohányzik, egészségtelenül táplálkozik stb.), a javasolt ORAC egység a dupláját vagy háromszorosát is elérheti!