FLAVON GREEN (Basic)
A zöldségek erejével
Az egészséges táplálkozás kiemelt és elengedhetetlen feltétele a rendszGrapefruiteres zöldségfogyasztás. A zöldségek ellátják szervezetünket alapvető és speciális tápanyagokkal, élelmi rostokkal, vitaminokkal, kedvező hatással vannak általános egészségi állapotunkra. A Flavon Green olyan új, forradalmi módját teremti meg a zöldségfogyasztásnak, amely teljességgel átalakítja az eddigi szokásokat!
+ minden felnőtt számára
+ ha nem fogyaszt megfelelő mennyiségű zöldséget
+ ha fontos a hatóanyagok tiszta forrásból történő bevitele
+ ha teljesen új formában szeretne zöldségeket fogyasztani
+ tudatos fogyasztóknak egy modern étrend részeként
Összetevők:
Brokkoli: ásványi anyagai közül kiemelkedik a kálium, a kalcium, a magnézium, a nátrium, a vas, a cink és a foszfor. Gazdag növényi flavonoidokban, indolokban és izotiocianátokban. Kutatások bizonyítják, hogy helye van a különféle terápiás étrendekben.
Zeller: gazdag kalciumban, foszforban, magnéziumban, vasban és nyomelemekben. Kiváló illóolaj és flavonoidforrás. A népgyógyászatban afrodiziákumként használatos; veseműködési, emésztési panaszok és étvágytalanság esetén is ajánlják.
Spenót: az egyik legmagasabb K-vitamin-tartalmú zöldségünk. Sok luteint és természetes karotinoidot tartalmaz, de gazdag flavonoidokban, klorofillban és folsavban is. Kiváló antioxidáns, bioaktív összetevőkkel rendelkezik.
Fokhagyma: jelentős mennyiségben található meg benne az A-, B1-, B2- és Cvitamin. Tágítja az ereket. Rendszeres fogyasztása csökkenti a vér káros LDLkoleszterin-szintjét, emellett természetes antibiotikumnak is számít.
Spirulina alga: 55–67% fehérjét, 10–19% szénhidrátot, 7–15% zsírt, valamint 5–9% ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Különféle vitaminokat, ásványi anyagokat és klorofillt biztosít számunkra. Komoly múlttal rendelkezik, már az aztékok is fogyasztották.
Homoktövis: flavonoidvegyületek szerteágazó spektruma jellemzi, melyek jótékony hatással vannak az emberi szervezetre. Kiemelkedő a kálium-, magnézium-, foszfor-, vas- és antioxidáns-tartalma. Feldolgozva dzsem, bor, ivólé, likőr, zselé, sőt olajtermék is készülhet belőle.
Zöld tea: élénkítő hatású. Különböző színanyagokban gazdag. Segíti a gyomorba kerülő zsírok lebontását, a kínai gyógyászat pedig jelentős antioxidánsként ismeri el. A mikrotápanyagok közül krómot, mangánt, szelént és cinket tartalmaz átlag feletti mennyiségben.
Sárgarépa: fontos hatóanyaga a bétakarotin, de emellett más karotinokat is tartalmaz. Flavonoidokban és illóolajokban is gazdag. Sokoldalú zöldség, hatóanyagainak köszönhetően részt vesz a szabadgyökök károsító hatásának megakadályozásában is.
Búzafű: a B-vitamin-család szinte valamennyi tagja, jelentős mennyiségű Cvitamin és több mint százféle ásványi anyag, valamint nyomelemek és enzimek is megtalálhatók benne. Egyik fő hatóanyaga a klorofill.
Petrezselyem: gazdag illóolajokban és különféle flavonoidokban. Népi megfigyelések szerint fokozza a gyomorbél traktus működését, teáját pedig hólyaghurut esetén fogyasztották. A vesekő és a vesehomok kialakulásának megelőzésére is ajánlották.
12 072 T-ORAC / 6g (napi egy kanál)
Az ORAC érték megmutatja egy bizonyos élelmiszer, kiegészítő vagy összetevő szabad gyök pusztító és semlegesítő képességét.
Minél magasabb az ORAC érték, annál jobb antioxidánsról beszélünk.
A táplálkozástudósok napi kb. 5.000 ORAC egységnyi élelmiszer fogyasztását javasolják. Mindazonáltal amikor valaki nagyobb mértékben van kitéve a szabadgyökök károsító hatásának (sportol, dohányzik, egészségtelenül táplálkozik stb.), a javasolt ORAC egység a dupláját vagy háromszorosát is elérheti!