FLAVON JOY (Prémium)
Élvezet amely mindenkinek jár.
Az egyik legősibb természeti kincs, a kakaófa gyümölcsét használtuk fel 3. prémium termékünk megalkotásakor, melynek köszönhetően a Flavon Joy üde színfoltot képvisel az étrend-kiegészítők piacán. Megtartva a bio-hasznosulás szempontjából előnyös gél-állagot, olyan gyümölcs és zöldség összetevőket, fűszereket kombináltunk, melyek szinergiában, egymás hatását fokozva nyújtanak támogatást és kényeztetést minden korosztály szervezete számára.
+ minden korosztálynak, gyerekektől a legidősebbekig
+ ha fokozott stressznek van kitéve; rendszeresen sportol
+ ha több mentális energiára van szüksége
+ ha édesség utáni vágyát egészségesen szeretné kielégíteni
+ ha tudatosan választaná a kakaóbab, az ősi fűszerek, szupergyümölcsök és zöldségek szinergiáját
Összetevők:
Kakaóbab: Fő hatóanyagai a proantocianidinek és a teobromin, mely értágító, élénkítő hatású. Gazdag forrása növényi rostoknak, ásványi anyagoknak (vas, kálium, mangán). Fokozza a mentális energiát, kognitív képességeket.
Gránátalma: a Bibliában is említik ezt a modern tudomány által újra felfedezett, kiemelkedő antioxidáns tartalmú gyümölcsöt, melynek még a vörösbornál vagy a zöld teánál is magasabb a szabadgyök-megkötő képessége.
Fahéj: Ősi fűszer, igazolt pozitív élettani hatásokkal: csökkentheti a vércukor- és koleszterinszintet, az inzulinrezisztenciát. Támogatja a szív- és érrendszer egészségét. Fő hatóanyaga a fahéjaldehid, amely gyulladásgátló, baktérium- és gombaölő hatású.
Kurkuma: zsíroldékony összetevői a kurkuminoidok, erős antioxidáns, gyulladásgátló és neuroprotektív hatásokkal rendelkezik. Segíti a szervezet detoxifikációs folyamatait. Késlelteti a glükózfelszívódást, májvédő hatású.
Tőzegáfonya: gyümölcse enyhén fanyar, melyet a benne található növényi vegyületeknek köszönhet. Igen gazdag antioxidánsokban, emiatt a népi gyógyászatban is kedvelt. A friss gyümölcsből leggyakrabban lekvárt, ivólevet és aszalványt készítenek.
β-glükán: élesztő eredetű, különleges poliszacharid, ami fenntartja, támogatja az egészséges immunaktivitást, csökkenti a bakteriális és vírusos fertőzések, illeve az allergén-hatások rizikóját. Antioxidáns hatású, szabályozza a vércukor és a koleszterin szintet, segíti a bőr egészségét.
Cékla: káliumot, magnéziumot és kalciumot tartalmaz. Jelentős mennyiségben található meg benne a magzati fejlődés szempontjából fontos szereppel bíró folsav. Vörös festékanyaga, a betanin számtalan pozitív hatásáról ismert, élelmiszerek természetes színezőanyagaként is előszeretettel használják.
Sütőtök: Amerikából származik, Európában a XVI. században jelent meg. Termése nagy mennyiségben tartalmaz karotint és C-vitamint, valamint a különböző ásványi anyagoknak (kálium, foszfor, vas, réz és mangán) is kiváló és bőséges forrása.
Meggy: jelentős mennyiségű A- és Cvitamint tartalmaz, emellett gazdag mangánban, vasban, kalciumban, magnéziumban és folsavban is. Különleges hatóanyaga a melatonin, mely az emberi szervezet ébrenlét/alvás ritmusát szabályozza.
Csipkebogyó: az ókorban is előszeretettel alkalmazták, főként C-vitamin tartalma miatt ismert növény. Emellett számos egyéb hatóanyagot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, többek között pektint, alma- és citromsavat, flavonoidokat, cseranyagokat, és még A-vitamint is.
Fekete berkenye (arónia): fekete színét a benne található számtalan növényi színanyagnak, főként az antocianineknek köszönheti. Igen elterjedt természetes színezőként a különböző élelmiszerekben. Jól ismert egész Európában, nagy termőterületei vannak Lengyelországban és Németországban
Fekete ribizli: az ókori rómaiak köszvénybogyónak nevezték. C-vitamin-tartalma nagyobb, mint a citromé vagy a zöldpaprikáé. Jelentős B-vitamin-forrás, valamint vas-, mangán- és réztartalma is számottevő. Univerzális hatóanyagai miatt igen kedvelt.
60 606 T-ORAC / 6g (napi egy kanál)
Az ORAC érték megmutatja egy bizonyos élelmiszer, kiegészítő vagy összetevő szabad gyök pusztító és semlegesítő képességét.
Minél magasabb az ORAC érték, annál jobb antioxidánsról beszélünk.
A táplálkozástudósok napi kb. 5.000 ORAC egységnyi élelmiszer fogyasztását javasolják. Mindazonáltal amikor valaki nagyobb mértékben van kitéve a szabadgyökök károsító hatásának (sportol, dohányzik, egészségtelenül táplálkozik stb.), a javasolt ORAC egység a dupláját vagy háromszorosát is elérheti!