FLAVON KIDS (Basic)
A gyermekek szüntelen mosolyáért
Zöldségekre és gyümölcsökre, természetes eredetű antioxidánsokra mindannyiunknak szüksége van a kiegyensúlyozott és változatos étrend megteremtéséhez. Különösen igaz ez a gyermekek, a várandós és szoptatós édesanyák esetében.
+ gyermekeknek, várandós és szoptatós kismamáknak
+ ha gyermeke nem fogyaszt megfelelő mennyiségű gyümölcsöt
+ mert a fejlődő szervezetnek szükséges anyagokat tartalmaz
+ mert több vitamint is hozzáadunk a hatékonyság érdekében
+ mert a gyümölcsök hatóanyagainak jelentős részét biztosítja
Összetevők:
Fekete áfonya: igen sok ásványi anyag található benne. Flavonoidjai közül fontos kiemelni a mirtillint, melynek számos pozitív hatása van. Más gyümölcsökhöz képest magas természetes luteintartalommal rendelkezik. Természetes C-, B1- és B2-vitaminforrás.
Meggy: jelentős mennyiségű A- és Cvitamint tartalmaz, emellett gazdag mangánban, vasban, kalciumban, magnéziumban és folsavban is. Különleges hatóanyaga a melatonin, mely az emberi szervezet ébrenlét/alvás ritmusát szabályozza.
Fekete szeder: a népi bölcsesség gyakran ajánlja ezt a gyümölcsöt a gyerekeknek. Magas kalcium- és foszfortartalommal rendelkezik. Dúskál flavonoidokban, valamint sok A-vitamin, C-vitamin és folsav, továbbá B1-, B6-vitamin, riboflavin, pantoténsav és niacin is van benne.
Fekete ribizli: az ókori rómaiak köszvénybogyónak nevezték. C-vitamin-tartalma nagyobb, mint a citromé vagy a zöldpaprikáé. Jelentős B-vitamin-forrás, valamint vas-, mangán- és réztartalma is számottevő. Univerzális hatóanyagai miatt igen kedvelt.
Cékla: káliumot, magnéziumot és kalciumot tartalmaz. Jelentős mennyiségben található meg benne a magzati fejlődés szempontjából fontos szereppel bíró folsav. Vörös festékanyaga, a betanin számtalan pozitív hatásáról ismert, élelmiszerek természetes színezőanyagaként is előszeretettel használják.
Homoktövis: flavonoidvegyületek szerteágazó spektruma jellemzi, melyek jótékony hatással vannak az emberi szervezetre. Kiemelkedő a kálium-, magnézium-, foszfor-, vas- és antioxidáns-tartalma. Feldolgozva dzsem, bor, ivólé, likőr, zselé, sőt olajtermék is készülhet belőle.
14 754 T-ORAC / 6g (napi egy kanál)
Az ORAC érték megmutatja egy bizonyos élelmiszer, kiegészítő vagy összetevő szabad gyök pusztító és semlegesítő képességét.
Minél magasabb az ORAC érték, annál jobb antioxidánsról beszélünk.
A táplálkozástudósok napi kb. 5.000 ORAC egységnyi élelmiszer fogyasztását javasolják. Mindazonáltal amikor valaki nagyobb mértékben van kitéve a szabadgyökök károsító hatásának (sportol, dohányzik, egészségtelenül táplálkozik stb.), a javasolt ORAC egység a dupláját vagy háromszorosát is elérheti!