FLAVON PROTEKT (Basic)
A kiegyensúlyozott szülőkért, nagyszülőkért
A kor előre haladtával egyre több megpróbáltatásnak vagyunk kitéve, ezért fontos, hogy oda figyeljünk szervezetünk jelzéseire, és a lehető legtöbbet tegyük azért, hogy egészségesen, a káros külső hatásoktól minél inkább védve éljünk. Ennek a védelemnek lehet hatékony része a Flavon Protect.
+ középkorú felnőttektől a legidősebbekig
+ ha a szervezetének több védelemre van szüksége
+ ha természetes étrend-kiegészítőre vágyik
+ ha koncentrált formában szeretne gyümölcsöket fogyasztani
+ ha szeretné élvezni a speciális összetevők szinergiáját
Összetevők:
Tőzegáfonya: gyümölcse enyhén fanyar, melyet a benne található növényi vegyületeknek köszönhet. Igen gazdag antioxidánsokban, emiatt a népi gyógyászatban is kedvelt. A friss gyümölcsből leggyakrabban lekvárt, ivólevet és aszalványt készítenek.
Fekete bodza: magas a vas, C-vitamin- és színanyagtartalma. Jelentős B1-, B2- és B6-vitamin-, valamint folsavforrás. Rendkívül gazdag színanyagokban. Olyan flavonoidokat tartalmaz, mint a rutin, a kvercetin vagy a sambucin.
Szőlőmag: koncentrált formában tartalmaz flavonoidokat, E-vitamint és proantocianidineket, ezeknek köszönheti erős antioxidáns hatását. A szőlőmag kivonat életminőség javító hatásával kap- csolatban jelenleg is komoly kutatások folynak.
Sütőtök: Amerikából származik, Európában a XVI. században jelent meg. Termése nagy mennyiségben tartalmaz karotint és C-vitamint, valamint a különböző ásványi anyagoknak (kálium, foszfor, vas, réz és mangán) is kiváló és bőséges forrása.
Meggy: jelentős mennyiségű A- és Cvitamint tartalmaz, emellett gazdag mangánban, vasban, kalciumban, magnéziumban és folsavban is. Különleges hatóanyaga a melatonin, mely az emberi szervezet ébrenlét/alvás ritmusát szabályozza.
Csipkebogyó: az ókorban is előszeretettel alkalmazták, főként C-vitamin tartalma miatt ismert növény. Emellett számos egyéb hatóanyagot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, többek között pektint, alma- és citromsavat, flavonoidokat, cseranyagokat, és még A-vitamint is.
Fekete berkenye (arónia): fekete színét a benne található számtalan növényi színanyagnak, főként az antocianineknek köszönheti. Igen elterjedt természetes színezőként a különböző élelmiszerekben. Jól ismert egész Európában, nagy termőterületei vannak Lengyelországban és Németországban.
Fekete ribizli: az ókori rómaiak köszvénybogyónak nevezték. C-vitamin-tartalma nagyobb, mint a citromé vagy a zöldpaprikáé. Jelentős B-vitamin-forrás, valamint vas-, mangán- és réztartalma is számottevő. Univerzális hatóanyagai miatt igen kedvelt.
14 514 T-ORAC / 6g (napi egy kanál)
Az ORAC érték megmutatja egy bizonyos élelmiszer, kiegészítő vagy összetevő szabad gyök pusztító és semlegesítő képességét.
Minél magasabb az ORAC érték, annál jobb antioxidánsról beszélünk.
A táplálkozástudósok napi kb. 5.000 ORAC egységnyi élelmiszer fogyasztását javasolják. Mindazonáltal amikor valaki nagyobb mértékben van kitéve a szabadgyökök károsító hatásának (sportol, dohányzik, egészségtelenül táplálkozik stb.), a javasolt ORAC egység a dupláját vagy háromszorosát is elérheti!